Sobre Nosaltres

Som un espai fruit del treball col·lectiu d’un ampli i molt variat ventall de plataformes, col·lectius i organitzacions catalanes de DDHH, cooperació i solidaritat amb els diferents països d’Amèrica Llatina, que hem vist la necessitat de donar una resposta coordinada i col·lectiva als greus reptes que ens planteja la creixent situació de criminalització de les defensores i defensors dels DDHH i ambientals a tot el continent.

Qui formem part de la Xarxa?

Alerta Amazònica

“A mesura que avança la davantera petroliera en la Amazonía buscant més reserves per a lubrificar els mercats amb or negre, els pobles amazònics veuen com la seva vida, els seus drets i els seus territoris es deterioren en silenci.”


AlterNativa Intercanvi amb Pobles Indígenes

Organització en suport i defensa dels Drets dels Pobles Indígenes. A través de la cooperació, la comunicació, la recerca i la incidència, alterNativa treballa per la llibertat dels pobles i cultures, i d’iuna societat inclusiva i diversa.


Asociación de Mujeres Migrantes y Diversas

Associació creada per treballadores de la llar i les cures; feminista comunitària i proLGBTI. Acompanyen i creen espais d’apoderament a Barcelona.


Acció Internacional per la Pau (IAP Catalunya)

Una organització que defensa els drets humans i la construcció de cultura de pau mitjançant l’acompanyament internacional a Colòmbia i l’educació per al desenvolupament.


Brigades Internacionals de Pau de Catalunya (observadora)

Una organització no governamental, no confessional i independent que treballa per a la protecció dels drets humans i la promoció de la resolució de conflictes a través de la no violència.


C.A.LA.C.A. Catalunya (Coordinadora d’Activistes per Llatinoamèrica i el Carib)

Grup d’activistes i grups col·lectius en solidaritat amb Llatinoamèrica a Barcelona per a treballar contra l’augment de la violència estatal i econòmica als països llatinoamericans i el Carib, el fet de la criminalització i la representació dels moviments socials, activistes i defensors i defensors dels drets humans entre altres.


Calala Fondo de Mujeres

Una fundació feminista que promou els drets, la participació i l’apoderament de les dones a Centreamèrica i l’Estat espanyol.


CooperAcció

Associació de cooperació internacional creada en 1994, que contribuïm des de les nostres accions, a l’apoderament de les dones, al ple exercici dels seus drets i a l’assoliment de l’equitat de gènere, com a condicions imprescindibles per a arribar a la justícia social, al desenvolupament humà sostenible i a la pau.


Ca’ la Dona – Dones x Dones

Un espai on conflueixen experiències polítiques, de reflexió i producció de pensament crítics amb el desig de compartir intercanvis, discussions i activismes des d’una mirada feminista en relació al context polític i social en el que vivim.


Enginyeria Sense Fronteres

Associació de cooperació al desenvolupament formada per professionals, docents i estudiants, principalment voluntaris i voluntàries, que treballem per a garantir l’accés universal als serveis bàsics, acompanyant el canvi social i l’enfortiment de les poblacions, respectant sempre les característiques culturals i tècniques. Treballem per a construir una societat mundial justa i solidària i per a posar la tecnologia al servei del desenvolupament humà.


Entrepobles

Practica la solidaritat poble a poble, teixint alternatives, construint visions crítiques enfront del model neoliberal.


Farmacèutics Mundi (Farmamundi)

Una ONG de cooperació al desenvolupament, acció humanitària i d’emergència amb experiència en la promoció de la salut integral i l’ajuda farmacèutica a països menys afavorits.


Feministas Autoconvocadas Barcelona-Nicaragua

Col·lectiu de nicas i catalanes que vam començar a organitzar-nos pocs dies després que esclatessin les protestes a Nicaragua a l’abril de 2018, fa ja gairebé dos anys. Som un espai informal, sense estructura i nascut de l’emergència.


H.I.J.O.S. Barcelona Hijos e Hijas por la Identidad y la Justicia contra el Olvido y el Silencio

Vam néixer com a agrupació en 1995 en el barri del Raval, Barcelona. H.I.J.O.S. compta amb una xarxa nacional a l’Argentina amb més de vint organitzacions i una xarxa internacional de més de deu entre Llatinoamèrica i Europa. Som una organització de drets humans que agrupa les filles i fills de desaparegudes, exiliades i preses polítiques durant les dictadures cívic-militars implantades als països llatinoamericans.


Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

Un centre multidisciplinari que promou la investigació i la formació de postgrau en ciències ambientals. La finalitat és millorar la comprensió del canvi ambiental global, i de la naturalesa i les causes dels problemes ambientals. A més, estudia les polítiques, estratègies i tecnologies que fomentaran la transició cap a una economia sostenible.


Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC)

Treballa per seguir fent avançar el drets humans. Una història inacabada, una història en permanent realització, evolució i progrés; una història en la que totes i tots nosaltres tenim un paper a jugar.


Irídia, Centre per la Defensa dels Drets Humans

Una associació que treballa a Catalunya per la defensa dels drets humans, en particular, pels civils i polítics. Apostem per combinar la intervenció directa davant situacions de vulneració de drets amb el desenvolupament de processos d’incidència política i social, que tenen com a objectiu promoure canvis en les polítiques públiques. Tot això, a través d’una estructura estable, sostenible i independent.


Justicia Alimentaria

Associació formada per persones que creiem en la necessitat de canviar el sistema agroalimentari actual,  atès que fa emmalaltir les persones, oprimeix i expulsa les comunitats rurals i  destrueix el medi ambient. Aquest canvi passa per la consecució de la Sobirania Alimentària.


Mujeres Pa’lante

Un grup de dones de diversos països d’origen que hem decidit crear un espai per a trobar-nos, reconèixer-nos, acompanyar-nos, ser solidàries entre nosaltres, trobar un camí comú per a aconseguir un món millor i més just per a tots i per a totes.


Novact — Institut Internacional por la AcciónNoviolenta

Promou accions internacionals de construcció de pau en situacions de conflicte. L’Institut neix dels esforços de la societat civil per a contribuir a un món pacífic, just, digne i equitatiu.


Observatori DESC

L’Observatori és un centre de drets humans que concentra els seus esforços a desmuntar la percepció devaluada dels drets socials –dret a l’habitatge, al treball, a l’educació, a la salut, a l’alimentació- en relació a altres drets considerats fonamentals com els drets civils i polítics i els drets patrimonials.


Observatori del Deute en la Globalització (ODG)

Observatori de recerca que elabora anàlisi crítica de processos complexos i/o estructurals, per a mostrar els impactes i riscos visibles (i no visibles) del sistema econòmic i polític, produint eines que faciliten la interpretació del context actual.


Oxfam Intermon

Una organització no governamental de cooperació per al desenvolupament espanyola, afiliada a la confederació Oxfam, que engloba a un total de 17 organitzacions que treballen conjuntament en 41 països.


Plataforma Berta Vive de Catalunya

Berta Vive

“En les nostres cosmovisions som éssers sorgits de la terra, l’aigua i el blat de moro, dels rius som custodis ancestrals el poble lenca. Resguardats pels esperits de les nenes que ens ensenyen que donar la vida de múltiples formes per la defensa dels rius és donar la vida pel bé de la humanitat i d’aquest planeta” Berta Càceres.


Plataforma de Solidaridad amb Guatemala

Treballa en la defensa dels Drets Humans de la població i en el suport a determinades organitzacions socials que lideren la protesta a Guatemala, principalment, en la defensa del territori enfront d’empreses transnacionals espanyoles.


Red de Migración Género y Desarrollo

Col·lectiva de dones de diversos orígens que, des de Catalunya, Espanya i Europa, vindican, investiguen, accionen, capaciten i denuncien les opressions des del FEMINISME DECOLONIAL.


Suds

Associació de solidaritat, feminista i internacionalista, compromesa amb un model de transformació social que contribueixi a crear alternatives al sistema capitalista, racista i patriarcal, i que permeti eradicar les desigualtats i les profundes iniquitats. Volem transformar el món des de la base i de la mà d’organitzacions col·lectius i moviments socials que lluiten per la justícia global.


Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia

Plataforma que treballa per contribuir des de Catalunya a la construcció d’una pau estable i duradora a Colòmbia que respecti i garanteixi els drets humans, acompanyant la sortida negociada i definitiva del conflicte colombià a tots els seus àmbits: polític, social, ambiental i armat. I també per visibilitzar i donar veu a les entitats i persones defensores de drets humans que treballen en la construcció de la pau a Colòmbia.


Taula per Mèxic

Xarxa de persones que des de Catalunya demanda a la comunitat internacional que reconegui i atengui la crisi humanitària que viu el país mexicà i assumeixi responsabilitats per a assegurar el compliment dels compromisos internacionals en matèria de Drets Humans i de Justícia Global.Tierra Catracha

Comunitat d’hondurenyes en l’exterior que exerceixen la ciutadania activa, la defensa dels drets humans i dels pobles originaris com a mantra, des d’una col·lectivitat horitzontal i promotora del poder comunitària.